Félsziget kupa, Tihany

Tache Marike beszámolóját olvashatjátok el a Tihany kupáról.
Ezen a napon elindult az országúti szezon! A Tihanyi-félszigeten rendezett versenyen csapatunk kilenc férfi és négy női indulóval állt rajthoz, közel 300 fős mezőnyben.
Az időjárás kedvezően alakult, bár reggel nem tűnt túl biztatónak az ég. A versenyt így szerencsére megúsztuk szárazon, az eső csak utána locsolt meg.
A futam egy hosszú lassúrajttal indult, mely meghatározó szerepet játszott a verseny kimenetelében. Mivel az éles rajtot három emelkedő követett, ahol az élen haladók a mezőny feldarabolására törekedtek, az élbolyban maradáshoz elengedhetetlen volt az első sorokban való helyezkedés már a rajt előtt. A szétszakadást nem csupán az emelkedők eredményezték, hanem a part menti erős szembeszél és két jobbos kanyar. A kedvezőtlen pozícióból nem tudtam feljebb kúszni, így a hosszabb emelkedőnél leszakadtam, onnantól kezdve két kört pár fővel- Szabi és Robin kíséretében- tettem meg igen sok energiát veszítve.
Mindeközben Gyuri, Tomi, Máté és Dia tizenhét perces kört mentek az elejével…
Az utolsó körben sikerült egy nagyobb csoportnak összeállnia és néhány kezdeményezés, megindulás következtében utolértünk pár előttünk haladót. Néhányan megpróbáltak meglépni, ekkor én is ugrottam, hátha megfogjuk az előttünk levő lányokat, és hátha megúsztatjuk a másik nőt a grupettonkból.
A próbálkozások viszont nem juttattak előrébb. A csoportban továbbra is ketten maradtunk lányok, így kénytelenek voltunk a végén eldönteni az egymás közötti meccset. A befutó szerpentinje előtt körülbelül kétszáz méterrel ráraktam a kereket, majd az utolsó százason indultam meg hátrahagyva őt, és fejeztem be a versenyt másodikként a kategóriámban.
Dia nagyon jól helyezkedett, az első körben végig az élbollyal ment, egyedüli nőként. Ezután a második bolyba került, ahonnan végül ezüstérmesként ért célba. Szilvi is szépen dolgozott, és a női mezőny első felében végzett. Gyuri kategóriájában negyedik lett, Tomi tizennegyedik (az igen népes Elit2-ben). Gratulálok nekik!

Comments are closed.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress